Земля, продажа земли, земельные участки, аренда земли, сдача земли, земельные вопросы, форум по земле, земельный форум, земля в Киеве, земля в Украине
Квартиры посуточно


Расширенный поиск
Главная
Добавить объявление
Продажа земли
Покупка земли
Земля с недвижимостью
Заказать поиск земли
Календарь мероприятий
Земельный форум NEW!!!

Пользователям

E-mail

Пароль



Рассылка объявлений

Подписаться по e-mail


Сервис предоставляет www.subscribe.ru


Вниманию продавцов земли!

Если у вас есть на продажу земельный участок и вы хотите его продать как можно скорее, тогда присылайте подробное описание, фотографии, план, акт земельного участка на e-mail info@zemli.com.ua. Будем рады помочь.


Статистика портала

Объявлений в базе: 61647
Сегодня добавлено: 0
Просмотрено всего: 43564505
Сегодня просмотрено: 12648

Подписчиков рассылки: 90002
Сегодня подписались: 5


Наши партнеры


Главная >> Статьи >>


Чернігову гроші не потрібні? Або чому декому потрібні лише гроші і земля


2007-06-12
Олексій Паляничний,
На сьогодні мало хто з мешканців спальних мікрорайонів нашого міста не зіштовхувався з проблемами стихійної забудови дитячих майданчиків та скверів, які розташовані на прилеглій до їх будівель території.

Вкладання грошей у зведення на кожному вільному клаптику землі багатоповерхових будівель і отримання доларів з квадратних метрів вже давно є ласим шматком не лише для забудовників, а й для тих, хто видає дозволи на їх зведення.

І якщо на ринку зведення житла картина більш-менш зрозуміла, то з розбудовою інфраструктури у Чернігові все навпаки.

На жаль, в області розваг Чернігову нема чого запропонувати туристам та гостям міста. Чернігівський міський бюджет щороку недоотримує шалені гроші через те, що туристи, які приїхали подивитися на найстаріші пам’ятки архітектури, залишають місто в той же день. В місті майже нема закладів де можна активно відпочити та витратити гроші. І влада лише поглиблює кризу, яка склалася в цьому, здавалося б, перспективному для розвитку секторі місцевої економіки.

З незрозумілих причин усі, хто якось намагаються втрутитися та виправити ситуацію за рахунок зведення об’єктів рекреаційного призначення отримують або пряму відмову, на кшталт ... «у нас всього достатньо»..., або ж своїми діями влада дає зрозуміти, що інвестору тут не раді.

Так сталося і з останньою спробою побудувати в Чернігові льодовий стадіон.

Проект вартістю півтора мільйони євро вже встиг неодноразово заблукати на задвірках міської ради та завести собі «брата-близнюка». Влада вкотре не одностайно натякає на те, що гроші Чернігову не потрібні, а з вашою ідеєю ми і самі впораємося.

Так, льодовий стадіон – об’єкт, здавалося б, соціального значення, який повинен був залучити місцеву молодь до занять хокеєм, фігурним катанням, та танцями на льоду, чомусь не отримав підтримки місцевої влади. І це на фоні того, що неодноразово з екранів телевізорів і в своїх розмовах місцеві можновладці начебто скаржаться на пасивну життєву позицію молоді і погоджуються з відсутністю сфери її застосування.

Що заважає збудувати льодову арену і тим самим вирішити одночасно декілька проблем? Не зрозуміло.

Проект по зведенню в Чернігові свого льодового стадіону було запропоновано відомою українською компанією, яка вже не один рік займається зведенням льодових стадіонів на території України і має в своєму активі такі успішні проекти як льодові стадіони та арени в Києві, Харкові, Дніпропетровську, Одесі та інших містах.

Проектна документація розроблена, інвестор гарантує, що з моменту закладення об’єкту до моменту його здачі в експлуатацію мине всього три місяці. Це рекордно короткий термін для будівництва такого масштабу.

Якщо б міська влада пішла назустріч не лише інвесторам і в першу чергу мешканцям свого міста і погодила проект в квітні, то у вересні чернігівська хокейна школа вже б могла готувати своїх хокейних чемпіонів світового масштабу.

Подавши на узгодження містобудівної ради свій проект, в день проведення узгоджень компанія не побачила його у переліку об’єктів, що повинні були розглядатися.

Отримавши вибачення за непорозуміння і запевнення, що зведення льодового стадіону є перспективним в нашому місті і це співпадає з позицією місцевої влади щодо розвитку спортивно-рекреаційної інфраструктури, було озвучено позицію, що наступна рада проект обов’язково розгляне.

На наступну раду проект було винесено, але його вже було подано від іншої, нікому невідомої фірми-забудовника. Проект був точною копією свого попередника, і що не дивно, оригінал проекту, який подавався на розгляд ради раніше, знов розглянуто не було.

Неабияке здивування інвесторів викликав факт того, як компанія-клон змогла отримати в руки оригінал проекту, щоб скопіювати його. Те, що другий проект є точнісінькою копією свого попередника, підтверджує факт передрукування і подання його з помилкою, яку допустив при поданні оригінального проекту інвестор.

Замість готового проекту на містобудівну раду було подано лише викопіювання з Генерального плану із зазначенням земельної ділянки на яку претендували, і копія чужого проекту.

Такі дії підтверджують лише одне бажання, загарбання землі з метою її подальшої продажу.

Залишається питання. Ким майже за місяць було створено нову фірму для загарбання землі? Хто в черговий раз отримає прихильність влади, інвестор, готовий будувати чи чергова фірма-фантом? Чернігівцям залишається лише чекати результатів вирішення ситуації і мріяти про льодовий стадіон, який буде стояти у своєму місті, а не за 140 кілометрів, у столиці.
Источник: Високий Вал

http://www.zemli.com.ua/library/stats/info-1011.html


<<< Предыдущая Следующая >>>


Тип использования

Площадь

Стоимость

Области

Рейтинг-каталог АГЕНТ.com.ua
eXTReMe Tracker
Check Page Ranking Rambler's Top100 Рассылка 'Объявления о продаже земли и коттеджей в Украине'